Wednesday, January 25, 2017

Akademik Arapçada Metod

Fiiller

Arapça metinlerin anlaşılmasında ilk esas en çok kullanılan fiillerin bilinmesidir. Arapça da fiil çoktur. Bütün fiillerle uğraşmak hem zaman kaybı hem de bıkkınlık yapabilir. Fiillerden önemli olanları kavranması ise hızlı bir şekilde bizi hedefe götürecektir. En çok kullanılan bu fiiller modern metinlerden desteklenerek uygulamalı bir yol takip edilecektir. Fiillerin sadece bir zamana ait kullanımı değil varsa bütün zaman ve kiplerde kullanımları örneklerle açıklanarak öğrenenlerin bütün kullanımları görmesi sağlanacaktır.

Gramer


İkinci önemli konu gramerin yeterli miktarda bilinmesi ve kullanılmasıdır. Çok gramer bilmek dili çok iyi bilmek manasına gelmez. Uygulanabilen az gramer uygulanmayan çok gramerden daha iyidir. Buradan yine metin okuma ve anlamada önemli görülen gramer kuralları örneklerle açıklanacaktır. 


Bağlaçlar


Dilde bağlaçların bilinmesi ve doğru olarak kullanılması o dili anlamada önemli bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla Arapçadaki bağlaçların buradan örnekleriyle doğru bir şekilde paylaşımı ve öğretilmesi üçüncü esasımız olacaktır. 

Kalıp İfadeler


Metinlerin anlaşılmasında önemli bir diğer esas kalıp ifadelerin bilinmesidir. Bizim için bir diğer önemli esas da bu kalıp ifadeleri örnekleriyle paylaşmak olacaktır. 

Metinler paylaşılırken tercümeler ihtiyaç ölçüsünde verilecek ama öğrenenlerin kendi başlarına anlamaları için bir çok yerde tercüme yapılmayacak ve dönüş beklenecektir. Bloğumuz tercüme yapma gibi bir hedefi yoktur. Google translate ve diğer tercüme linkleri bu işi yardımcı olacak seviyede yapmaktadır. Okuduğunu anlamak en önemli hedefimiz olacaktır. 

Kullanmayı hedeflediğimiz eğitim metodu öğrenci merkezli eğitim metodudur.

Bir sonraki paylaşımda fiillere başlangıç yapılacaktır. 



No comments:

Post a Comment