Tuesday, January 24, 2017

Akademik Arapça

Arapça önemli dillerden bir tanesidir. Her geçen gün de önemi artmaktadır.

Arapça metinleri okumada belli bir metod takip edilmediğinde ciddi sıkıntılar yaşanmakta ve Arapça'nın zor bir dil olduğu ifade edilmektedir. 

Oysaki belli bir Arapça eğitimi alan herkes isterse ve bir sistem takip ederse en zor metinleri bile rahatlıkla okuyup anlayacak hale gelebilir. Hatta bu alandaki sınavlardan da istediği puanı alabilme şansına sahiptir. 

Bunun için yapılacak en önemli şeylerden bir tanesi çalışmayı bırakmama, ümidini kaybetmeme ve bir metod takip etmektir.

Bu blogda akademik Arapça adına bildiklerimi belli bir sistem çerçevesinde paylaşarak takipçilere yardımcı olmaya çalışacağım. 

Alanımda uzmanım ve yirmi yıla yakın bir tecrübem var. Bildiklerimi paylaşarak bilmediklerime ulaşmak hedefimdir. 

Tekrar konumuza dönecek olursak akademik Arapça konusunda muhatap kitlem Arapça öğrenmek isteyen herkestir. Zira vereceğim bilgiler ve teknikler her seviyede Arapça bilgisine sahip insanlara yardımcı olacağı kanaatini taşıyorum.

Bu konuda bilgi paylaşımı belli bir sistem içinde belirli zaman aralıklarında olacaktır. Gelen taleplere göre esnek olmaya çalışacağım. Hedefim klasikten moderne bütün Arapça metinlerin okunup anlaşılmasını sağlamaktır.

Bir sonraki paylaşımım metodum hakkında olacaktır.

Şimdiden kolay gelsin...

1 comment:

  1. Hocam paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz. Umuyorum ve inanıyorum ki Arapça merakı olan herkes ziyadesiyle faydalanacaktır...

    ReplyDelete